The Band

BBThree: Johan de Haan (Pianist, Zanger, ) Jo Didderen (Contrabas) Steffen Thormählen (Drums)

alt

BBThree is al in 2005 opgericht door Johan de Haan, na zijn studie Jazz piano en zang aan het Conservatorium in Maastricht, heeft hij zijn eigen pad gevolgd, en is liedjes gaan schrijven.     
Op de zoektocht naar een authentieke sound voor zijn eigen muziek vond Johan twee muzikanten waarmee dit eigen geluid als vanzelf ontstond. Met Jo Didderen (contrabas) en Steffen Thormählen (drums) vonden de door Johan geschreven nummers hun op de groove gebaseerde jazzsound die zo kenmerkend is voor BBThree.

In 2006 verschijnt in eigen beheer een EP met 5 nummers, waaronder de bescheiden radio-hit Diner Dansant, een instrumental van bassist Jo Didderen.alt

Met BBThree treedt Johan de Haan voor het eerst ook als songwriter naar buiten.

Ondertussen bouwt BBThree gestaag aan een uitstekende live reputatie, waarbij de ene avond dampende grooves de boventoon voeren, terwijl een andere keer de nadruk ligt op een ingetogen sfeer, met uitgesponnen, jazzy improvisaties.

alt

Begin 2008 verschijnt het debuutalbum "Appetizer" bij Inbetweens Records. Deze cd bevat voornamelijk eigen werk van Johan.

De Recensies in bladen zoals de Oor, Music Maker en Heaven zijn uitermate lovend.recensies.

alt

Sinds het debuutalbum "Appetizer" heeft de band op talrijke concerten haar bijzondere kwaliteit als live act bewezen. Dat is ook de duitse DJ-legende "Soulrabbi" opgevallen: een 45RPM-vinylrelease van de instrumental "Diner Dansant" wordt hierna uitgebracht, met op de B- kant een uitermate swingende compositie met Hammond orgel uit de pen van Jo Didderen, genaamd "Potage du jour"

altEn nu dan dus eindelijk in 2017 het album "Love Balloon" met wederom hele lovende recensies in de Jazzism en Music Maker.

alt

alt