The Band

 

BBThree werd in 2006 opgericht door pianist en zanger Johan de Haan, alt

Met Steffen Thormaehlen en Jo Didderen als soepel swingende ritmetandem start dit trio met hun eigen(zinnige) versies van klassiekers als bijvoorbeeld I've Got A Woman en Isn't She Lovely.

Jo DidderenIn 2006 verschijnt (in eigen beheer) een EP met 5 nummers , waaronder de bescheiden radio-hit Diner Dansant, een instrumental van bassist Jo Didderen. Dankzij de bijbehorende spectaculaire videoclip van filmmaker Louk Voncken, is Diner Dansant ook regelmatig op diverse (regionale) tv-zenders te bewonderen.

Ondertussen bouwt BBThree gestaag aan een uitstekende live-reputatie,waarbij de ene avond de dampende grooves de boventoon voeren,terwijl een andere keer de nadruk ligt op een ingetogen sfeer, met uitgesponnen,jazzy improvisaties.

fotoMet BBThree treedt Johan de Haan voor het eerst ook als songwriter naar buiten : zijn teksten zijn zowel poëtisch als humoristisch, voor zijn muziek voldoet alleen het etiket “jazz” al lang niet meer. Zo wordt bijvoorbeeld Jungle Brain gedragen door een onontkoombare funkgroove, is What You Wanna Spank Me For een Waitsiaanse en humoristische klaagzang over ontevreden vrouwen, en Between Today And Tomorrow een meloncholische popballad.


jo onder

Ondanks deze veelheid aan stijlen blijft de basis van BB Three toch steeds de jazz, het “buiten de lijntjes kleuren” zit deze muzikanten in het bloed. En hoewel Johan de onbetwistbare frontman is – mede door zijn uit duizenden herkenbare, warme stem – is BBThree een (h)echte band, waarbinnen elk bandlid zijn eigen bijdrage levert aan de unieke sound.

Begin 2008 verschijnt het debuutalbum bij Inbetweens Records . Deze in Leon’s Farm opgenomen cd bevat voornamelijk eigen werk van Johan.

En nu dus komt er in juni 2017 weer een nieuwe cd uit met prachtig eigen werk.

Lees ook de recensies.