The Band

BBThree: Johan de Haan (Pianist, Zanger, ) Jo Didderen (Contrabas) Steffen Thormählen (Drums)

alt

BBThree is al in 2005 opgericht door Johan de Haan, na zijn studie Jazz piano en zang aan het Conservatorium in Maastricht, heeft hij zijn eigen pad gevolgd, en is liedjes gaan schrijven.
Op de zoektocht naar een authentieke sound voor zijn eigen muziek vond Johan twee muzikanten waarmee dit eigen geluid als vanzelf ontstond. Met Jo Didderen (contrabas) en Steffen Thormählen (drums) vonden de door Johan geschreven nummers hun op de groove gebaseerde jazzsound die zo kenmerkend is voor BBThree.

In 2006 verschijnt in eigen beheer een EP met 5 nummers, waaronder de bescheiden radio-hit Diner Dansant, een instrumental van bassist Jo Didderen.alt

Met BBThree treedt Johan de Haan voor het eerst ook als songwriter naar buiten.

Ondertussen bouwt BBThree gestaag aan een uitstekende live reputatie, waarbij de ene avond dampende grooves de boventoon voeren, terwijl een andere keer de nadruk ligt op een ingetogen sfeer, met uitgesponnen, jazzy improvisaties.

alt

Begin 2008 verschijnt het debuutalbum "Appetizer" bij Inbetweens Records. Deze cd bevat voornamelijk eigen werk van Johan.

De Recensies in bladen zoals de Oor, Music Maker en Heaven zijn uitermate lovend.recensies.

alt

Sinds het debuutalbum "Appetizer" heeft de band op talrijke concerten haar bijzondere kwaliteit als live act bewezen. Dat is ook de duitse DJ-legende "Soulrabbi" opgevallen: een 45RPM-vinylrelease van de instrumental "Diner Dansant" wordt hierna uitgebracht, met op de B- kant een uitermate swingende compositie met Hammond orgel uit de pen van Jo Didderen, genaamd "Potage du jour"

altEn nu dan dus eindelijk in 2017 het album "Love Balloon" met wederom hele lovende recensies in de Jazzism en Music Maker.

Bio BBThree:

Johan de Haan: Vocals, Fender Rhodes & Hammond

Studeerde Jazz Piano bij Frank Giebels en Jazz zang bij Janice Lakers en Norbert Gottschalk aan het Conservatorium in Maastricht.
Johan speelde in verschillende Bands zoals de begeleidingsband van George McCrae (Rock your baby), in de Mo'Jones Big Band (samen met Jo Didderen en Steffen Thormählen) hij speelde in de antwerpse band Eddy et les Vedettes en deed allerlei verschillende losse projecten, zoals de Toneelgroep Maastricht muzikaal ondersteunen bij verschillende voorstellingen.
Johan heeft hoofdzakelijk na het afronden van zijn Conservatoriumstudie zijn eigen muzikale hart gevolgd.

Hij is met veel passie les gaan geven aan muziekscholen in Belgie en Nederland, is daarnaast liedjes gaan schrijven, en gaan broeden op een geheel eigen geluid, zoals je duidelijk kunt horen op de Albums van BBThree.

altJo Didderen: Contrabas

Studeerde klassiek contrabas aan het Maastrichts Conservatorium, en contrabas-jazz aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.
Jo Didderen speelde met o.a. Erik Vloeimans, Dick de Graaf, John Ruocco, Toon Roos, Dizzy Gillespie, Pat Metheny, Ernst Reijseger, Oene van Geel, Mike Roelofs, Eef Albers, Charlie Green, Monsieur Dubois, Mo' Jones, Jimmy Kelly.
Bassist Jo Didderen is in de jazzwereld in eerste instantie bekend door zijn werk met de Mijke Loeven Band en Sprinkhuizen, Fennis & Didderen.
Sinds enige tijd is hij ook lid van de Arno Adams Band en de groep van singer-songwriter Bart Oostindie .

In 2012 verschijnt Didderen's solo-album Songs For My Father. In 2016 verschijnt een nieuw project met het Album " Happy Hour" van zijn band l'equipe de rêve, een stevig groovend "high energy" gezelschap.

altSteffen Thormählen: Drums

Studeerde Jazz drums aan het Maastrichts Conservatorium, deed tournees, festivals en workshops door heel europa, in Maghreb, zuid oost Azië, Amerika o.a voor het Goethe Instituut. Zijn muzikale interesses zijn heel breed,van Singer songwriter, Rhytm ’n Blues, Big Band Drummen tot aan Avantgarde Jazz.

Steffen heeft al Talrijke CD produkties gemaakt o.a met Reinhard Mey, Manfred Leuchter, Carlo Nardozza, Felix Janosa (“Ritter Rost”)

Steffen kreeg de Euregio Jazzprijs 2004 als gastdrummer bij de BigBandits, en was winnaar van de talentenprijs Blue Note Festival Gent 2005, met het Carlo Nardozza Quintett.