News

Concerten:

24 mei de Muze in Heusden Zolder

Op 24 mei spelen we met BB Three een dubbel concert samen met de Band van Jo Didderen de Equipe de Rêve.

Het concert begint om 20.15 uur

voor meer info checkhttp://www.muze.be

Emil Szarkowicz kwam kortgeleden langs voor een interview voor zijn L1 Radioprogramma "Emil en de muziek"

Hier is de Link naar het erg leuke interview

We hebben nu al een aantal prachtige Concerten verzorgd, ivm ons nieuwe Album,

Er waren weer mooie recensies over "Love Balloon" oa in Het Jazzmaandblad Jazzism! en in de Limburger.

18920707_10214204647896782_2833818982765912834_n.jpgaltalt

Jazzism: Appetizer heette het debuut van BBThree, dat met percussionist Gino Bombrini, net tot kwartet was uitgegroeid, die is op het negen(!) jaar later verschenen hoofdgerecht niet meer van de partij, maar Johan de Haan (zang, toetsen, klarinet) Jo Didderen (Contrabas) en Steffen Thormählen (drums) krijgen wel bijstand van Rob Sijben, die opener "Three minutes" en "Get lazy" van zijn warme altsaxofoonklanken voorziet.
De composities van de Haan nestelen zich behoedzaam groovend en soulfull onwrikbaar in je hersenpan, terwijl de doorgewinterde Didderen in het door hem zelf gepende via een bronstige Hammond aangestuurde, FCA mag laten horen wat hij zoal op vier snaren in huis heeft.
De covers van klassiekers als "Always on my mind" en "Sitting on the dock of the bay, zijn, hoe smaakvol ook gearrangeerd, overbodig, maar blij toe dat het trio weer terug op de baan is (Marcel Haerkens)
alt

En we zijn heel blij met onze 4 sterren in het Maandblad Music Maker:
Zoals de naam al doet vermoeden is BBThree een trio, in dit geval eentje dat zich toelegt op jazz, maar met elementen van Joe Jackson en The Peddlers.
Toetsenist/ zanger Johan de Haan, contrabassist Jo Didderen en slagwerker Steffen Thormählen vullen elkaar perfect aan. Rob Sijben is op altsax te horen op 3 stukken. Elk instrument krijgt voldoende ruimte en nergens wordt de boel dichtgetimmerd. Soms is het spel ingetogen, maar er kan ook flink worden uitgepakt, De toetsinstrumenten, voornamelijk fender rhodes en orgel maar ook een subtiel synthesyzertje (The sweetest girl), klinken lekker open.
Covers zijn dit soort bezettingen niet vreemd, dus heel verassend zijn de eigen versies van Sitting on the dock of the bay (Otis Redding) en Always on my mind (Elvis) niet. Deze klassiekers tonen echter goed aan wat BBThree goed kan: smaakvol arrangeren, veel ruimte scheppen en niet de makkelijkste weg kiezen.
Mooi gedaan! (Bram Visser)